Ronald Connotte

Je ondervindt fysieke klachten en dat brengt ook de nodige spanningen met zich mee?

Door je klachten functioneer je minder in je dagelijks leven dan je zelf zou willen? Je voelt je soms machteloos en je krijgt het gevoel dat jij (of het) er niet meer toe doet? Ik kan jou hierbij helpen en begeleiden door middel van energetische aanraaktherapie.

Ik ben erkend massagetherapeut en energetisch therapeut. In het energetisch stuk ben, en wordt ik opgeleid door Annemiek Douw. 

Herken jij dit gevoel?

Door diverse lichamelijke en/of geestelijke oorzaken kun je het gevoel hebben dat je niet lekker in je vel zit. Je worstelt met spanningen die in je lichaam voelbaar zijn. Je vindt het lastig om fysieke of mentale prestaties aan te gaan? Hierdoor voel je je kwetsbaar en soms ook erg onbegrepen of hulpeloos.

Je bent ziek en je bent daardoor eenzaam en afhankelijk van anderen? Terwijl je eigenlijk op eigen benen wilt staan, maar je hebt de energie niet meer?

Je lost al je problemen zelf op. Je vertelt je omgeving dat het goed met je gaat, maar eigenlijk is dat helemaal niet zo?

Iedereen zegt, “wat doe je het toch goed”, maar niemand weet hoe jij je echt voelt als je alleen thuis bent. Niemand merkt het dat je de energie niet meer hebt om fris en vitaal in het leven te staan.

Herken jij je in het bovenstaande?

Dat hoeft niet zo te zijn

Ik kan jou behandelen en begeleiden zodat je het contact met jezelf en je lichaam terug vindt. Mijn behandeling is erop gericht om de balans tussen lichaam en geest te herstellen.

Ik help jou het contact met je lichaam te herstellen, zodat je spanningsvrij wordt waardoor je meer zelfvertrouwen en vooral meer energie krijgt.

Door middel van mijn energetische handen help ik jou om weer de balans in je eigen lichaam terug te vinden. Dat doe ik door het oplossen en verwijderen van knooppunten in je lichaam, die ontstaan zijn door spanningen en emoties. Soms is hierbij ook fysieke massage nodig, maar zeker niet altijd.

Energetische aanraak- en massagetherapie is een gestructureerde methode die bestaat uit gesprekken en aanraak-en/of massagetherapie. Hierbij hou ik rekening met jouw twijfels, angsten en belemmeringen.

Er word aandachtig naar je geluisterd en samen met jou wordt er een behandeltraject opgezet.
De opzet van de behandeling is om jou eerst te laten wennen aan mijn aanraking welke altijd over de kleding heen gegeven wordt. Tijdens deze aanraking werk ik energetisch. In een later stadium behandel ik de knooppunten in je lichaam welke soms op de huid plaatsvinden om betreffende spieren te kunnen activeren. Uiteraard altijd met jouw toestemming.

Ik zeg altijd precies wat ik ga doen en ik vraag altijd of je daarin instemt.
Op deze manier leer ik je stap voor stap meer vertrouwen te krijgen in je eigen lichaam, zodat je weer te kunt genieten van jezelf en de contacten met anderen.

Wie ben ik

Na jaren als leidinggevende in het bedrijfsleven te hebben gewerkt en inmiddels de 50 gepasseerd ben ik me er van bewust geworden dat ik iets moest gaan doen wat ik vanuit mijn hart echt zelf wilde.

Ondanks alle verantwoordelijkheden heb ik besloten om mijn baan op te zeggen en dat te gaan doen wat ik voor ogen had.

Ik heb emotionele - en fysieke mishandeling in mijn jeugd van heel nabij meegemaakt. Hierdoor heb ik zelf moeten leren om hieraan een positieve wending te geven. Zonder te vergeten welke negatieve invloed dat toen op mij had.

Ook heb ik van heel nabij meegemaakt met welke angsten en beklemmingen iemand leeft die te maken heeft gehad met seksueel misbruik, verlatingsangst, verslaving, eenzaamheid en het "nutteloze" gevoel dat je kunt krijgen na een opeenhoping van negatieve ervaringen.

Ik zou willen dat ik met mijn huidige kennis/vaardigheden, en gave veel eerder was begonnen om mensen als jou te helpen met het oplossen van belemmeringen die ontstaan zijn uit deze negatieve gebeurtenissen.

Met mijn handen kan ik dat het best tot uitdrukking brengen.

Inmiddels heb ik geaccepteerd dat ik “helende handen” heb. Momenteel verdiep ik me in het werken in auralagen. Op deze manier kan ik energetisch werken aan de knooppunten binnen en buiten het lichaam, waardoor er weer een gezonde energiestroom plaats gaat vinden. 

Aanvullende informatie over studie en opleidingen

Als gediplomeerd massagetherapeut heeft Ronald de kennis en tools in handen om je te helpen om het contact met je lichaam en jezelf weer te herstellen.

Als aanvulling heb ik de opleiding kanker en massage gevolgd. Evenals de opleiding Shantala Speciale Zorg (SSZ). SSZ is een aanraakmethode voor mensen die speciale zorg nodig hebben en de grondlegster hiervan is Marca van de Broek van ORO.

Deze aanraakmethode wordt gegeven over de kleding.

Om me verder te bekwamen in het werken in auralagen word ik opgeleid door Annemiek Douw.